Следвайте Гласове в ТелеграмПерловската река в София не е канал, трябва

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПерловската река в София не е канал, трябва
Коментари Харесай

Екоминистърът Юлиан Попов ще зарибява Перловската река с шаранови риби

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Перловската река в София не е канал, би трябвало да се почисти и да се зариби ", това мнение изрази във фейсбук профила си министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. 

" Преди седмица медиите разпространиха неуместната ми концепция да зарибявам Перловската река с шарани. Защо не. Едно конкретизиране - шаранови риби, не шарани. Шарановите риби са над 2000 типа. Още едно конкретизиране - Перловската река е река, а не канал, както доста хора си мислят. Река, която би трябвало да се почисти, екологизира и пази. И да се зариби. На фотографията - риби кои в канал (не река) в Япония. Тези риби са шаранови. Един ден желая да видя риби и в каналите, освен в Перловската река ", написа още Попов.

Перловската река е една от реките, протичащи през София. Дължината ѝ е 31 км. Извира от вилната зона на квартал " Драгалевци ", пресича Околовръстното шосе, свързва новите квартали, успоредни на бул. „ България ", след което пресича Южния парк в столицата. Под бул. „ България " в нея се влива Боянската река и двете излизат навън при бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ". Оттук Перловската река става канал. В града течението на реката е напълно поправено, тук-там подземно. Влива се отляво в река Искър.

 

Инфо: Facebook

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР